Om mig

Om mig –

Ishockey och träning har alltid varit två av min största intressen. De har alltid varit starkt närvarande och har till stor del format mig till den person som jag är idag. Under min karriär har jag spelat ishockey på elitnivå i två decennier, 16 år med Modo hockey och 4 år med Pittsburgh Penguins i NHL. Jag har varit med och vunnit TV-pucken, SM-guld, VMguld och fått uppleva fyra säsonger i NHL, varav två ledde fram till slutspel. Totalt har jag spelat 648 elitseriematcher, 88 landskamper, 242 NHL matcher och 25 Stanley cupmatcher. En hel del matcher som föregåtts av ännu fler träningstimmar.

 

Men även efter en avslutad hockeykarriär har träning och idrott fortsatt att vara en stor del av mitt liv. Jag började att arbeta som idrottslärare på en gymnasieskola och har på fritiden varit aktiv som fys- och hockeytränare till ett lokalt ungdomslag. Jag känner att mina år som elitidrottsman har gett mig massor av erfarenhet om träning och målfokusering, kunskaper som jag nu vill använda för att hjälpa och inspirera andra.


Därför, och för att ytterligare utöka mina kunskaper om träning och hur kroppen påverkas av den, utbildade jag mig under 2013 till STAC Elittränare hos STAC i Ronneby. Hos dem fick jag bland annat lära mig om vikten av en bra uppbyggnadsträning, hur du förebygger träningsrelaterade skador och hur ett träningsupplägg kan individanpassas så att utövaren kan prestera bättre, oavsett vilket yrke eller idrottslig bakgrund personen har.                                            

 

Mina erfarenheter från elitidrotten i kombination med utbildningen till STAC Elittränare gör att jag kan hjälpa dig träna smartare och bättre. Min ambition är att hjälpa människor som vill nå ett steg längre i sin träning så att de småningom kan uppnå sin fulla potential.